dissabte, 20 de febrer de 2010

Carxofes, Tangos, Xocolata i Milongas




Avui han vingut a dinar en Cristobal i la Núria i hem fet una dinar molt senzill. De primer unes carxofes al forn, de segon un lluç a la Basca i de postres una fondue de xocolata amb fruita.
Durant el dinar hem escoltat tangos i milongas. Hem de dir que ens vam conèixer ballant i malgrat el temps que fa que ens coneixem i el poc que podem practicar encara recordaríem com ballar un tango argentí. La fotografia adjunta es d'un graf fiti del Camp de l'Arpa i crec que tant el Cristobal com la Núria es poden sentir identificats.
Per altre banda el vídeo següent (Flores del Alma -A.L.Palacios ) esta dedicat en Cristobal de part d'en Jaume.

">

CARXOFES AL FORN

Ingredients

2 Carxofes grans per persona
Oli d'oliva
Sal i Pebre

Elaboració

Tallem el tronc de les carxofes i si es necessari trèiem algunes fulles del voltant. Les posem dretes a una safata de forn i amanim l'interior amb sal, pebre i força oli. A la safata li posem una mica d'aigua amb contacte amb les carxofes i ho posem al Forn a uns 180 grau. Si son molt grosses les podem deixar fins a 45 minuts. Cal controlar el temps en funció dels nostre gust.
MOLT IMPORTANT: Si volem fer un bon maridatge cal evitar el vinagre.

EL MARIDATGE

Aquest es sempre un plat molt difícil per poder fer un maridatge.Per el nostre gust hem trobat un vi perfecte i creiem que es molt recomanable :

BARRANC DELS CLOSOS BLANC
Varietats de raïm: 50% Macabeu, 30% Garnatxa Blanca, 15% Pedro Ximenes, 5% Muscat
Criança: 3 mesos en barriques de roure Allier
Vinificació: Fermentació de 15 dies a 16ºC. Battonage durant la criança. Lleugerament filtrat abans de l'embotellat.
Edat vinyes: 45 anys
Evolució prevista: 2 anys

El celler es MAS IGNEUS a Gratallops - PRIORAT (http://www.masigneus.com)


Crec que es un maridatge que agradarà força.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada