dissabte, 12 de març de 2011

Bacallà amb panses i ous durs

INGREDIENTS:

1 ceba de Figueres gran
2 alls
1 Tomàquet petit
8 talls de bacallà
200 grams de panses
4 ous
Sal
Farina
Oli d’oliva
1 got petit de vi moscatell
1 got d’aigua gran (250 cc)

Preparació:

Fem bullir els ous 10 minuts i després els pelem i els reservem.
Enfarinem el bacallà i el fregim en una paella amb oli d’oliva i el reservem.
En la mateixa paella fem coure la ceba trinxada i els alls, quan estigui tot una mica cuit afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot fins que ens quedi una mica caramel•litzat, a les hores ho traiem tot i ho posem en una cassola de fang amb el got de vi moscatell.
Quan comença a bullir afegim les panses i deixem que es redueixi. Si les panses s’han hidratat prou i estan toves, es hora de posar-hi un got gran d’aigua, el bacallà i els ous durs tallats per la meitat.
Ho remenem a poc a poc amb compte de anar distribuint la base del sofregit i les panses per damunt dels ous i del bacallà.
Ho deixem uns 10 o 12 minuts i ja tenim el plat per servir.


Consells i variacions :

Hem d’anar amb compte amb el sofregit i les panses. Si ens cal afegim una mica d’aigua per hidratar les panses o el sofregit, ja que hem d’evitar que se’ns cremi.

Ho podem fer amb ous de guatlla sencers.


EL MARIDATGE


Finca Son Bordils Chardonnay 2008
Vi de la Terra Illes Balears
Aquest vi el vaig conèixer en un sopar d’amics ja fa un parell d’anys i en va sorprendre força ja que per el meu gust no es tracte d’un Chardonnay convencional ja que jo personalment no m’agraden els blancs massa pujats d’acidesa i aquest té un equilibri perfecte. He de dir que en el moment que jo el vaig tastar creia que era 100% Chardonnay però desprès vaig adonar-me que te un 3% de Riesling i un 97% de Chardonnay.
El color de vi es d’un daurat pàl•lid, net i brillant.
En nas es un vi molt elegant , les notes florals son intenses i en un segon nivell les fruites dolces, costa de trobar notes de cítriques.
En boca es molt equilibrat amb una acidesa molt bona i amb un gust llarg que s’intensifica amb plats com el que hem posat.
Pot ser la combinació de les panses (dolces) i la mica de Riesling del vi fa que el maridatge sigui encara més intens, ja que es una prolongació del plat.
També crec que no ha tot hom li agradarà aquesta proposta, però he de dir que la gent que l’ha tastat li agradat força.

Chardonnay 97% y 3% Riesling
Producció del any 2008 : 20.000 ampolles de 0.75L.
Elaboració:
Fermentació controlada a 15ºC en dipòsits d’acer inoxidable.
Graduació alcohólica:
14.5% vol.
Acidesa total:
6g/L àcid tartàric
Servir a 6-8ºC.


Finca Son Bordils
Carretera. Inca-Sineu km 4,1
07300 Inca (Mallorca)
Web: www.sonbordils.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada