dijous, 25 de març de 2010

Canalons "Quac-Quac"


Fà uns quants dies van venir els nostres cossins a dinar a casa.
Per l'ocasió vem fer uns canalons d'anec amb rosinyols de pí.
Mentres escoltavem una opera de fons (l'elixir d'amore), ens vem entaular i la veritat, els canalons van tenir força exit. Així que ara us presento la recepta a veure que us sembla.



CANELONS D'ANEC AMB ROSSINYOLS DE PI
INGREDIENTS PER 4 PERSONES:
20 plaques de canalons
1 pit d’ ànec
300 gr. de carn de vedella
100 gr. de carn de porc
El fetge de l’ ànec
Una ceba mitjana
1 copa de conyac
200 gr. De rossinyols de pi (si pot ser frescos)
Sal i pebre
PER LA BEIXAMEL :
50 gr. De mantega
40 gr. De farina
½ litre de llet
Nou moscada
Sal
Pebre
Fondre la mantega en una cassola i afegir la farina tenint compte de que no es cremi.
De seguida afegir la llet i remenar enèrgicament fins que quedi espès i sense grumolls
afegir llavors la sal, la nou moscada i el pebre.
PREPARACIÓ DELS CANELONS :
Posarem a una cassola el pit i el fetge de l’ànec, la carn de vedella i la carn de porc.
Ho rostirem tot durant 20 minuts.
Afegirem la ceba tallada, els rossinyols de pi ( prèviament els haurem netejat i tallat), a continuació, la copa de conyac ,la sal i el pebre.
Ho deixàrem durant 10 minuts vigilant que no es cremi la ceba.
Desprès trinxarem tot junt amb una picadora de carn i ho barrejarem molt bé.(Si volem podem afegir la seva rostida, si no s’ha cremat massa. Li donarà un gust més suau)
Finalment farcirem els canalons, els cobrirem amb la salsa beixamel i els gratinarem al forn.

EL MARIDATGE

Amb un plat de gust tant contundent vam triar un cava Brut Nature de les caves d’Eudald Massana Noya de Sant Pau d’Ordal. On la combinació es perfecte i l’harmonia dels gustos es pot mantindre amb un perfecte equilibri.

CAVA MIL·LENNI BRUT NATURE
Productor: Eudald Massana Noya
Varietat: Chardonnay, Macabeu , Xarel·lo (vinya vella)
Terrer: Vinyes pròpies de cultiu ecològic situades a Subirats
Criança: Envelliment a la cava d'entre 40 i 48 mesos.
D.O.: Cava
Tipus d'ampolla: Ampolla de 0,75 lts.
Grau alcohòlic: 12º

ELABORACIÓ
Mètode tradicional. Segona fermentació en ampolla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada