Ingredients
- 4 talls de rap
- 4 talls de lluç o altre peix
- 2 llamàntols
- 500 gr de musclos
- 1 Quilo de patates “ Bleue d’artois”
- 2 tomàquets madurs
- 1 pebrot verd petit
- 1 Ceba gran
- 7 grans d'all
- Vi blanc
- Sal
- Oli d'oliva verge
- Pebre vermell
- Julivert
- Pa torrat
- 1 grapat Ametlles i avellanes torrades
- Farina
Per el fumet:
- 1 escórpora
- 1 aranya
- 1 rata
- 1 lluerna
- 1 ceba
- 1 fulla de llaurer
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 branca d'api
- 1 gra d'all
- El cap i les espines dels peixos
Elaboració
En primer lloc preparem el fumet de peix en una olla on sofregirem
un all i les verdures quan ja estiguin rosses, afegirem els peixos i ho deixem
tres minuts més.
Incorporarem aigua i la fulla de llaure i deixarem que bulli uns 20 minuts, o si es vol una mica més, però els fumets no els hi cal massa estona de foc. Traurem l'escuma en superfície. ( Aquí podem colar-lo o bé deixar-lo dins l'olla i a mesura que el necessitem el colem )
En una cassola gran hi posem els 5 grans d'all, procurant que no es cremin i els retirem abans de posar el peix.
Tot seguit i en el mateix oli, fregim el peix enfarinat i salat, i el reservem. Tallem els llamàntols, els saltem fins que agafin color i els reservem.
Seguidament, posem el pebrot i la ceba tallada ben petita i quan agafi color, hi posem el tomàquet i deixem que el sofregit es caramel·litzi i ales hores posem una bona cullerada de pebre vermell, el vi blanc i els musclos ben nets i deixem que redueixi.
Seguidament hi posem les patates blaves, esqueixades, i afegirem el fumet calent i ho deixarem bullir a foc viu fins que les patates estiguin quasi al punt.
Incorporarem aigua i la fulla de llaure i deixarem que bulli uns 20 minuts, o si es vol una mica més, però els fumets no els hi cal massa estona de foc. Traurem l'escuma en superfície. ( Aquí podem colar-lo o bé deixar-lo dins l'olla i a mesura que el necessitem el colem )
En una cassola gran hi posem els 5 grans d'all, procurant que no es cremin i els retirem abans de posar el peix.
Tot seguit i en el mateix oli, fregim el peix enfarinat i salat, i el reservem. Tallem els llamàntols, els saltem fins que agafin color i els reservem.
Seguidament, posem el pebrot i la ceba tallada ben petita i quan agafi color, hi posem el tomàquet i deixem que el sofregit es caramel·litzi i ales hores posem una bona cullerada de pebre vermell, el vi blanc i els musclos ben nets i deixem que redueixi.
Seguidament hi posem les patates blaves, esqueixades, i afegirem el fumet calent i ho deixarem bullir a foc viu fins que les patates estiguin quasi al punt.
Immediatament incorporem els llamàntols i el peix, abaixem el foc i preparem una picada d'ametlles, pa torrat, avellanes, all i julivert i l'afegim a la cassola.
Remenem i vigilem el punt de les patates i quan ja estiguin cuites podem afegir una mica de all i julivert tallant molt petit i ja ho podem servir.
MARIDATGE - Verd Albera - Celler Martí Fabra
Aquest vi blanc el vam conèixer en una
botiga de L’Escala i ens va agradar força i crec que és per el seu coupatge. Es
un vi fresc amb notes de fruites dolçes i una mica citriques al final, i te un
color lleujerament daurat.
Quan vam fer el maridatge a tothom li va agradar força ( potser massa, ja que vam fer curt de vi).
Un altre punt molt important es el seu
preu. Crec que el celler Martí Fabra de Sant Clement de Sescebes està fent una
gran tasca a l’Empordà.
Vi Blanc, 13,50º vol.
Capacitat ampolla: 0,75 litres
Varietat de raïm
Chardonnay 15%, Moscatell 50%, Garnatxa Blanca 20%, Lledoner (garnatxa roja) 15%
Informació del celler :
El
Celler Martí Fabra és un celler familiar de llarga tradició
vitivinícola situat a la Masia Carreras. El primer document que fa
referència a la compra d'una vinya data del 1305. Les vinyes es troben
situades a la serralada de les Alberes, en terrenys pissarrosos que
proporcionen vins d'excepcional qualitat i de caràcter únic.
Dades de Contacte :
Adreça: C/ Barri del Vic, 26
Municipi: Sant Climent Sescebes
Codi Postal: 17751
Comarca: Alt Empordà
Telèfon: +34 972 563 011
Fax: +34 972 563 011
Correu electrònic: info@cellermartifabra.com