Aquest es un plat molt popular, però a les hores molt senzill i que molts dies el fem a casa per la seva simplicitat.
Té els seus orígens a la tradició gastronòmica basca i té com a ingredient principal el lluç i les cloïsses.
Creiem que agradarà a tothom de la família.
Ingredients:
(per a 4 persones)
• - 1 ceba de Figueres mitjana
• - 1 lluç de Bou o de palangre
• - 250 gr. pèsols
• - 3 grans d'all
• - Julivert
• - Espàrrecs blancs
• - 4 ous durs
• - 300 gr. de cloïsses
• - 1 got petit de vi blanc sec ( 125 ml )
• - Oli d’oliva
• - Sal
Preparació:
En una cassola de fang posem una mica d’oli, la seva trinxada petita, el julivert tallat i els alls i ho deixem enrossir una mica.
Quan ja te color hi afegim les cloïsses, netes i tancades, en aquest moment les cloïsses començaran a obrir-se i deixaran l’aigua que tenen dins. Això per una banda ajudarà a hidratar la seva i d’aquesta manera evitarem que es cremi i per l’altra ens donarà gust de mar al peix.
En el moment que estan acabant d’obrir-se hi posem els talls de lluç sense enfarinar-los, el vi blanc i els pèsols hi ho deixem a foc lent, girant el lluç. Rectifiquem de sal, si cal. Quan ja esta força reduït hi afegim els ous durs tallats per la meitat i els espàrrecs. Ho deixem coure cinc de minuts amb la cassola tapada perquè s'acabi de coure.
EL MARIDATGE
Aquest plat te una bona combinació amb el vi blanc que proposem, ja que el es un vi molt floral i amb un pas en boca força agradable. L’acidesa és molt equilibrada i te un final fresc però peculiar i crec que es per el Muscat que porta.
MARENY BLANC
D.O. Empordà
Collita del 2.010
Ampolles : 28.000
Varietats : Muscat d'alexandria i Sauvignon blanc
Vi jove - 12% Vol.
Servei : Entre 6 - 8º C.
Preu aproximat : al voltant dels 7 euros.
Logo i Foto:
Espelt Viticultors, S.L.
Celler : ESPELT VITICULTORS, S.L.
Mas Espelt
17493 Vilajuïga - GIRONA
Telèfon: 972 531 727
Fax : 972 531 741
http://www.espeltviticultors.com
info@espeltviticultors.com