dijous, 20 de maig del 2010

LASANYA DE PERES AMB GORGONZOLA I MASCARPONE

Aquest cap de setmana passat teníem convidats a dinar, concretament els nostres tiets , i pensava: que puc fer per dinar? Per exemple ...... lasanya, però amb quin farcit?
Als nostres tiets també els hi agrada provar coses diferents i al final hem vaig decidir, faré : lasanya de carn amb peres, i la veritat no va sortir malament.
I com son uns apasionats de la opera , aqui tenim un tastet de TURANDOT
“Nessum Dorma” per Luciano Pavaroti.

'>http://


INGREDIENTS PER 4/5 PERSONES:

20 Plaques de lasanya
500 gr. Carn vedella
250 gr. Carn porc
400 gr. Peres
Sal i pebre
Oli d'oliva
300 gr. Mantega
100 gr. Formatge ratllat
1 Ceba mitjana
100 gr. Formatge gorgonzola
100 gr. Formatge mascarpone
Per la Beixamel:
50 gr. Mantega
40 gr. Farina
½ litre de llet
Nou moscada
Sal i pebre
Preparació de la beixamel:
En una cassola anem fonen la mantega, seguidament afegim la farina, anem remenant a poc a poc, tenint en compte que no es cremi, de-seguida afegim la llet i continuem remenant, tirem la sal, nou moscada i finalment el pebre, seguim remenant fins que quedi una salsa espesa i sense grumolls, retirem del foc.
Preparació de la lasanya:
Bullirem les plaques fins que estiguin el seu punt optim, les retirarem del foc i les posarem amb aigua freda.Posarem una cassola al foc amb oli i saltejarem la carn,quan estigui daurada, li afegirem una seva trinxada i ho acabarem de coure tot ( si voleu podeu tirar-li un got de vi blanc,perque quedi més melós).Ho triturarem tot ( la seva la podeu afegir si no s'ha cremat), i ho deixarem refredar. Tallarem les peres a cuadrets i les afegirem a la carn. Fondrem una mica de formatge gorgonzola i una mica de mascarpone tot barrejat i també ho afegirem a la carn.
Agafarem una safata fonda i escamparem al fons força mantega, possarem la primera capa de plaques, una mica de farcit, beixamel i a sobre mès plaques desprès el farcit una mica de beixamel, tornarem a posar plaques, farcit, beixamel,…fins que ens quedi a dalt de tot la capa de plaques i posarem la resta de beixamel, mantega i finalment formatge ratllat i ho posarem al forn ( previament calent a 200 graus) durant 30 minuts. A veure que us assembla



El maridatge :


El llàgrimes de tardor es un vi perfecte per aquest plat on podem trobar una combinació per les carns i els formatges. Aquest vi te uns tanins força suaus i amb uns tocs de fusta fumada que ajuden a degustar encara millor el plat.
El vi esta el.laborat amb garnatxa negre, carinyena, ull de llebre i syrah.
D.O. Terra Alta
Elaborador : Cooperativa Agricola de Sant Josep de Bot
Web : www.coopbot.com