Aquest mes de juny una de les nostres receptes ha estat escollida
per el concurs de cuina dels supermercats Condis. En aquest cas hi havia una
aportació econòmica en vals de compra, i la publicació de la recepta a la
pàgina web :
La proposta eren uns Tomàquets farcits a la Marinera, que son molt
fàcils de fer. Us deixem la recepta i esperem que en gaudiu.
INGREDIENTS :
4 Tomàquets de cor de bou o grans
4 Rodanxes de formatge tendre de cabra
8 Filets d’anxova
1 Ceba mitjana de Figueres
2 grans d’all
½ Kg de gambes pelades
4 Filets de lluç petits sens pell ni espines
¼ Kg de bacallà remullat
1 got de vi blanc
Oli d’oliva, sal i pebre
PREPARACIÓ :
Traieu les llavors i buideu els tomàquets, reserveu-ne la polpa
trinxada.
En una paella amb oli d’oliva sofregiu els alls trinxats i la ceba
i quan comenci a tenir color i afegim el tomàquet uns minuts més tard afegiu el
vi blanc, deixeu reduir i afegiu els filets de lluç , les gambes i el bacallà,
rectifiquem de sal i afegim un polsim de pebre negre.
Col·loqueu en una safata de forn els tomàquets i els farcim amb
aquest base, per damunt en lloc de posar-li el tros del barret del tomàquet hi
posem una rodanxa de formatge de cabre una mica gruixuda i dues anxoves, ho
poseu al forn i ho deixeu 15 minuts.
Passat aquest temps, si volem els podem deixar refredar una mica i
després els servim.
EL MARIDATGE :
MUSTILLANT BLANC D'AGULLA - GRAMONA
Aquest blanc és un vi d'agulla natural elaborat amb raÍm Perellada, que és una varietat auctòctona del Penedès. Prové de les vinyes més altes de la Denominació : Pla de Manlleu, Pontons, Can Ferrer i Aigua viva.
Es un vi de color vert pàl·lid i brillant, molt lleuger a la boca ja que el carbònic ajuda a netejar el paladar. Personalment és un vi que m'agrada molt i que crec que té molt bona relació qualitat / Preu, la temperatura de servei entre 6º i 8º, sempre depenent dels gustos personals, del moment i del temps.
GRAMONA : http://www.gramona.com/web/ca/historia.html
OFICINES CENTRALS
C/ Industria 36 - 08770
Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona)
Tel: (+34) 93 891 01 13
Fax: (+34) 93 818 32 84
GPS: 41º 25'33.33" , 1º 46'29.99"