Fa uns dies van
visitar la Fira del Formatge de la Vall de Ribes a Ribes de Freser i vam trobar
propostes comercials molt interessants. per el nostre bloc i per crear nous
plats o millorar alguns que ja ens son familiars.
Un gran clàssic que
sempre que podem en comprem es el blau d’Osona del Molí de la Llavina. Es un
formatge blau de llet crua de vaca, cremós i de gust molt marcat ( tipus
roquefort ). Normalment ens agrada en llesques calentes de pa pagès torrat,
encara que hi ha una altre preparació que ens agrada força i es l’entrepà de
salsitxes calentes amb aquest formatge.
Vam seguir
passejant i vam poder tastar altres formatges força interessants, però ens va
cridar l’atenció una de les parades que no era de formatges.
Per nosaltres una
de les novetats d’aquesta edició va ser la parada de Melmelades CALADA amb l’Imma
i en Quim al cap davant. Vam poder tastar diferents varietats de melmelades i
ens vam endur una de pomes amb tòfones i un altre de Figues al whisky.
Hem de reconèixer
que encara que nosaltres sempre hem fet melmelades per el nostre consum emparant-nos
en el llibre “Melmelades Casolanes” de la Núria Duran i de la Montserrat Roig
aquestes les superaven de llarg ( Encara tenim que aprendre molt ).
Us adjuntem el link
per poder trobar-los en les diferents fires i mercats de Catalunya
melmeladescalada.wordpress.com/
i una mica de musica per si teniu intenció de preparar-ne alguna....
Sam Cooke - Wonderful World